Toekomst voor Bionica


De aanvraag voor het programma ‘Innoveren – geïnspireerd op de natuur’ wordt op het moment beoordeeld door de beoordelingscommissie.

Het INTERREG VA programma, Bionica in het MKB, liep van 2016 tot april 2020. Het programma heeft Bionica als innovatiemethode onder de aandacht gebracht bij het Midden en Klein Bedrijf (MKB). Naarmate het programma langer liep, werden meer MKB’ers bekend met de voordelen die Bionica kan brengen bij productinnovaties. Steeds meer midden en klein bedrijven legden hun innovatieve ideeën aan ons voor en wilden deelnemen aan het programma.

Als programma consortium zijn wij er van overtuigt dat Bionica als innovatiemethode meer MKB’ers kan helpen met hun product of procesontwikkeling. Een grote groep bedrijven die binnen Bionica in het MKB een demonstratorproject hebben afgerond zou graag de volgende stap willen zetten, en hun demonstator door-ontwikkelen tot een prototype, om deze vervolgens te vermarkten. Dit was binnen het afgeronde Bionica in het MKB programma gezien de looptijd en het budget niet meer mogelijk.

Doordat er nog zoveel kansrijke innovatieve productideeën zijn, is er gekozen om het programma ‘Innoveren – geïnspireerd op de natuur’ te ontwikkelen. Dit programma biedt acht MKB’ers de mogelijkheid om hun demonstrator verder te ontwikkelen naar een prototype op basis van het bionische principes.

De aanvraag voor ons programma ‘Innoveren – geïnspireerd op de natuur’ wordt op het moment beoordeeld door de beoordelingscommissie van INTERREG VA. Wij verwachten eind juni te horen of het programma gehonoreerd wordt.

 

Lyanne Ausema projectmanager - Bionica in het MKB

 Terug naar overzicht

18 juni 2020