Kennispark Twente gaat verder als Novel-T


Vanaf 2 maart jl. gaat Kennispark Twente, projectpartner in het project Bionica in het MKB, verder onder de naam Novel-T

Novel-T (voorheen Stichting Kennispark Twente) gaat haar ambities fors uitbouwen. Novel-T en haar founders - Universiteit Twente, Saxion, Gemeente Enschede, Regio Twente en Provincie Overijssel - stellen zich tot doel het best presterende ecosysteem voor innovatie en ondernemerschap in Europa te zijn. De nieuwe strategie is gericht op extra slagkracht, een sterk merk en meer internationale profilering. “We breiden onze sterke positie verder uit. Voortdurende vernieuwing en investeringen zijn daarbij nodig”, aldus Kees Eijkel, directeur Kennispark Twente. “Novel-T bouwt verder aan de ontwikkeling van het bestaande ecosysteem, met als doel dat nog meer starters, bedrijven en internationale investeerders de kracht van Oost-Nederland ontdekken. Zo stimuleert Novel-T hightech innovatie en ondernemerschap en draagt zij bij aan groei van de regionale economie en werkgelegenheid.”

Nieuwe kansen creëren
“Changing tomorrow’s economy, dat is waar we voor gaan”, vertelt mededirecteur Pieter Dillingh. “We stimuleren ondernemers in de hightechindustrie om gamechangers te worden. Novel-T verbindt hightech innovatie en ondernemerschap met alle benodigde kennis, talent, kapitaal, infrastructuur en netwerken. Daarbij zetten we sterker in op de unieke kennisposities van Twente op het gebied van Smart Materials, Photonics, Nanotechnology, Robotica en Big Data (Internet of Things). Dat biedt volop kansen voor de economie van morgen.”

Novel-T als onderscheidend merk
De nieuwe naam Novel-T staat direct in verbinding met innovatie. Novel betekent nieuw en opnieuw uitgevonden. De T staat voor Twente, maar ook voor Technology, Tomorrow, Talent en een van de kernwaarden, Together! Met de nieuwe strategie en nieuwe naam maken we ons regionaal, nationaal en internationaal nog beter zichtbaar. Met de naamswijziging ontstaat er ook een beter onderscheid tussen de organisatie en het gebied. De fysieke innovatiecampus in Enschede, die vanaf 2017 een enorme boost krijgt, behoudt de naam Kennispark. (Meer info: www.novelt.com)

Bron: Bovenstaande tekst is onderdeel van het volledige persbericht van Novel-T. Het volledige persbericht kunt u hier teruglezen.

 Terug naar overzicht

12 april 2017