Uitnodiging: 21 februari 2018 Food Trend College


Bionica, een additionele innovatiemethode voor de AgriFood sector

Heeft u als bedrijf een complex technologisch probleem? Bekijk het eens vanuit een andere invalshoek! Tegen elk probleem is de natuur al aangelopen. Dat zorgde de afgelopen 3,8 miljard jaar voor slimme en energiezuinige oplossingen. Bionica is het toepassen van deze kennis uit de biologie in de techniek. Daarmee kunnen producten en processen verbeterd worden of er ontstaan compleet nieuwe vindingen. Enkele voorbeelden zijn vogelnestjes als inspiratie voor verpakkingsmateriaal, grijper op basis van beenvisvinnen en een olifantenslurf om kwetsbare groenten en fruit te hanteren en een eetbare verpakking die oplost in water gebaseerd op de druivenschil.

Mauro Gallo, de nieuwe lector Biomimicry (Professor of Applied Sciences) bij Aeres Hogeschool Wageningen, Inholland Delft and Van Hall Larenstein te Leeuwarden zal aan de hand van voorbeelden uitleggen hoe Bionica kan bijdragen aan innovatieve ontwikkelingen en verbetering van producten of processen in de AgriFood sector. Daarnaast zal nog een bedrijf haar ervaring met Bionica toelichten en worden voor MKB-ers de mogelijkheden uitgelegd om deel te nemen aan het Bionica in het MKB project, om samen met Bionica experts te kijken naar de technologische uitdagingen vanuit een andere invalshoek. Het definitieve programma ontvangt u twee weken van te voren.

Graag nodig ik u uit voor dit interactieve college. U kunt zich aanmelden tot 9 februari a.s. via onderstaande link.

De middag wordt afgesloten met een borrel. Graag tot ziens op 21 februari bij Hogeschool Van Hall Lareinstein in Leeuwarden.

Dit Food Trend College is de laatste in de serie van 10 colleges, die samen met de andere groene hogescholen in Nederland zijn georganiseerd. Hierbij stonden steeds actuele onderwerpen centraal die passen binnen de onderzoekslijnen van de betrokken lectoren aan de hogescholen. Op deze manier willen de hogescholen het MKB inspireren en de dialoog met hen en met experts aangaan om op actuele thema’s in te spelen.

Met vriendelijke groet,

Saskia van Gend

Projectmanager Food Trend Colleges
T 06 474 38324
E saskia.vangend@hvhl.nl

 Terug naar overzicht

11 januari 2018