Innovatiecorner: Bionica, een additionele innovatie methode

7 februari 2018 12.00-14.00 uur bij de Health Hub Roden


Heb je als bedrijf een complex technologisch probleem? Bekijk het eens vanuit een andere invalshoek! Tegen elk probleem is de natuur al aangelopen. Dat zorgde de afgelopen 3,5 miljard jaar voor slimme en energiezuinige oplossingen.

Bionica is het toepassen van deze kennis uit de biologie in de techniek. Daarmee verbeter je producten en processen of ontstaan compleet nieuwe vindingen. Enkele voorbeelden zijn vogelnestjes als inspiratie voor verpakkingsmateriaal, verbeterde windturbines met hulp van bultrugwalvissen, en de mug die inspireerde tot een pijnloze injectienaald.

 

Ylva Poelman, Bionica expert en directeur van het Bionica Innovatie en Expertise Centrum (BIEC), zal aan de hand van voorbeelden uitleggen wat Bionica kan bijdragen aan innovatieve ontwikkelingen en verbetering van producten of processen in de medische technologie.

 

Wytze RIjke, directeur TCNN, zal vervolgens een toelichting geven op het ‘Bionica in het MKB project’ en deelname mogelijkheden voor MKB bedrijven. Tenslotte zal geïnventariseerd worden welke uitdagingen er bij MKB bedrijven leven.

 

Programma:

12.00-12.45 uur Interactieve lezing Bionica en Medische technologie – Ylva Poelman

12.45.13.00 uur Bionica in het MKB project – Wytze Rijke

13.00-14.00 uur Inventarisatie van uitdagingen – allen

 

Wilt u zich aanmelden? klik hier

 Terug naar overzicht

07 november 2017